woensdag 25 augustus 2010

Nagelbijten

Zoals jullie al wel hebben kunnen zien zijn mijn nagels niet su-per lang. Dat komt omdat ik ja-ren lang heb nagel gebeten. Ik heb meerdere pogingen gedaan , maar dan scheurde er weer een nagel af, dan was mijn motivatie weer weg en was alles weer kort. Lees verder als je meer wilt weten.


Nu ben ik al een paar maanden bezig om te stoppen en dat gaat nu redelijk goed. Helaas zijn mijn nagels erg slap , waardoor ze snel afbreken. Gelukkig bijt ik dan niet weer al mijn nagels af.


Deze foto is gemaakt op 13 augustus 2009, dat is dus al meer dan een jaar geleden. Zo zagen mijn nagels er dus ja-ren uit. Deze foto heb ik gemaakt toen ik probeerde te stoppen, maar naar een maandje vol houden heb ik weer een terug val gehad en waren me nagels weer zo kort. Daarna heb ik het nog een keer geprobeerd maar weer zonder succes. Ik heb byte-x gebruikt , maar dit hielp ook niet. Ik beet gewoon door de vieze smaak heen. Ook had ik het probleem als ik iets at, bijvoorbeeld brood dat de vieze smaak aan mijn brood zat.

Dinsdag 12 januari 2010 probeerde ik het weer opnieuw. En toen zagen mijn nagels er zo uit op de eerste dag.
Ik ben nog steeds niet gaan nagelbijten. Nu zijn mijn nagels ook afgeknapt en gescheurt , maar ik heb nu zoiets : oké gewoon laten groeien. En dat gaat nog steeds goed. Ik merk wel dat ze nog wel broos zijn, maar niet meer zo erg als toen ik begon met stoppen. Als ze dan iets langer waren dan had ik al het probleem dat ze scheurde/afknapte etc.

En nu zien mijn nagels er zo uit ( de foto is genomen met mijn mobiel, vandaar dat die niet zo scherp is)
Ik ben blij dat ik niet meer zo erg nagelbijt. En als ik dan terug kijk naar de eerste foto denk ik echt van, wow hoe kon ik zo erg me nagels eraf bijten.

6 opmerkingen:

 1. Ze zijn al aardig gegroeid, wat waren ze kort zeg..Ik heb ook heel lang nagel gebeten maar ben er nu vanaf gelukkig..

  Nu volhouden! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed van je, keep it up! Ik heb gelukkig nooit nagelgebeten, maar ze waren wel altijd heel slap. Nu verzorg ik ze goed en breken ze niet meer zo snel af!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat is al een heele stap vooruit!! vooral als je de foto's zo na elkaar ziet!!!

  Ik heb ook altijd vreselijk nagels gebeten!!! het is echt moeilijk om er niet aan te gaan zitten knauwen!! Vooral als ze scheuren, of er toch al een haakje zit!!!

  Ik heb een jaar met gelnagels gelopen en nu lukt met me wel om ze er niet af te knauwen!!!

  Maar echt petje af dat jij het zo voor elkaar hebt gekregen!!! supergoed!! ga zo door!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed van je!
  Je kunt bij de hema een nailhardener kopen, die heb ik ook gebruikt en het helpt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Angélique
  Ik gebruik de trind! En dat werkt ook erg goed :)
  maar, bedankt voor de tip!
  Als trind nail repair op is , kan ik hem altijd uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Iedereen:
  Ja, het is zeker mooier geworden, helaas zijn er laatst een paar afgeknapt;(
  Ze waren dus nog een stuk langer, maar ik laat ze gewoon weer groeien!:)
  Ik heb nu nog geen drang om weer te proberen, vooal als ik de eerste foto weer terug zie!

  BeantwoordenVerwijderen

Reageer